Social

# sarbatori covid #craciun coronavirus

OMS avertizeaza: "Reuniunile de Craciun, foarte periculoase"

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a recomandat ca de sarbatori sa se respecte regulile de precautie. Expertii OMS avertizeaza ca reuniunile de familie in perioada sarbatorilor sunt foarte periculoase. Indemnul epidemiologilor este acela ca participantii sa poarte masca. 

 


Intâlnirile în interior pot fi deosebit de periculoase, deoarece se reunesc grupuri de oameni din diferite gospodării şi diverse vârste, care poate nu au adoptat aceleaşi măsuri de prevenţie. 

Având în vedere evoluţia pandemiei de COVID-19 în Europa, „există un risc ridicat de reapariţie în primele săptămâni şi luni ale anului 2021”, a declarat Biroul regional pentru Europa al OMS într-un comunicat, recomandând „purtarea unei măşti şi respectarea distanţării sociale” la petrecerile de sfârşit de an.

„Reuniunile ar trebui să aibă loc în aer liber, dacă este posibil, iar participanţii ar trebui să poarte măşti şi să menţină distanţa fizică. În spaţiile interioare, limitarea numărului de persoane şi asigurarea unei bune ventilaţii pentru a reduce riscul de expunere sunt esenţiale”, se mai arată în comunicat. „Poate părea incomod să porţi măşti şi să păstrezi distanţa fizică cu prietenii şi familia, însă acest lucru contribuie semnificativ la siguranţa şi sănătatea fiecăruia”, subliniază organizaţia, care recomandă evitarea aglomeraţiei în mijloacele de transport.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea