Social

#decese coronavirus #coronavirus

OMS, avertisment dur pentru Europa: Vor fi mai multe decese in lunile octombrie-noiembrie

Numarul cazurilor de noi infectari cu coronavirus este in crestere in multe tari din Europa dupa relaxarea restrictiilor. Sambata, Franta a inregistrat 10.000 de cazuri noi de infectii cu coronavirus, iar reprezentantii acestei tari spun ca s-ar confrunta cu un al doilea val al pandemiei de coronavirus.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a avertizat Europa in ceea ce priveste cresterea numarului de decese provocate de COVID-19  in lunile octombrie si noiembrie. 

„Va deveni mai greu. În octombrie, noiembrie, va crește mortalitatea", a declarat Hans Kluge, directorul biroului european al OMS, potrivit Euronews.

De asemenea, duminica, cancelarul austriac, Sebastian Kurz, a avertizat că țara lui se află în pragul unui al doilea val și le-a cerut oamenilor să poarte mască, iar în Anglia au fost introduse luni reguli mai dure, inclusiv interzicerea adunărilor cu mai mult de șase persoane, atât la evenimente private cât și la cele publice.

„Este un moment în care țările nu vor să audă aceste vești și înțeleg", a adăugat Kluge. El a mai spus că dorește să transmită „mesajul pozitiv” că pandemia „se va termina într-un moment sau altul”, dar a subliniat că un vaccin ar putea să nu fie glonțul de argint, așa cum mulți speră.

Am auzit tot timpul asta: Vaccinul va fi sfârșitul pandemiei. Desigur că nu!”, a mai spus șeful OMS pentru Europa.
Nu știm nici măcar dacă vaccinul va ajuta toate grupurile de populație. Avem câteva semnale că nu va fi așa”, a mai declarat Hans Kluge.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea