Social

"Omorul deosebit de grav" de la Tanacu a devenit "lipsire de libertate"

Ieri, timp de aproape sapte ore, doi procurori din cadrul Parchetului de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie au fost prezenti la Parchetul de pe linga Tribunalul Vaslui, unde au reluat audierile fostilor monahi Manastirea Tanacu , acuzate de moartea Irinei Cornici .

Reluarea audierilor survine la scurt timp dupa ce Comisia Superioara de Medicina Legala a prezentat raportul final privind moartea maicute. Expertii legisti au stabilit ca Irina Cornici a murit din cauza tratamentelor inumane la care a fost supusa la manastirea Tanacu de monahul Daniel Corogeanu si cele patru maicute: Nicoleta Arcalianu, Adina Ciopraga, Elena Otelea si Simona Birdanas, informeaza RomNET.
Raportul Comisiei Superioare de Medicina Legala arata ca legarea maicutei a determinat o suferinta puternica, leziuni traumatice multiple si perturbari ale circulatiei sangvine, toate acestea fiind, de fapt, o forma de tortura. Procurorii bucuresteni au audiat cele patru maicute, urmind ca zilele acestea sa fie chemat la audieri si Daniel Corogeanu.

Incepute la orele 10, audierile s-au terminat aproape de ora 17.00. Desi cele patru maicute au iesit intr-un autoturism pe poarta laturalnica a Parchetului vasluian, avocata acestora ne-a oferit declaratii.
Extrem de multumita de rezultatul audierilor, avocata Maria Ilisei a anuntat ca incadrarea juridica a clintilor ei a fost schimbata din "omor deosebit de grav", in "lipsire de libertate, urmata de moartea victimei".
(continuarea in 7 Plus )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea