Social

Olimpicii nationali vor da examenul de bacalaureat in sesiune speciala, intre 19 si 29 mai

Peste 200 de elevi ai claselor a XII-a, aflati in loturile care se pregatesc pentru olimpiadele scolare si competitiile sportive internationale, vor sustine examenul de bacalaureat, in intervalul 19-29 mai, intr-o sesiune organizata special pentru ei, anunta Ministerul Educatiei.

Olimpicii beneficiaza de sesiunea speciala a examenului de bacalaureat pentru a putea reprezenta Romania la olimpiadele de matematica, informatica, astronomie si astrofizica, biologie, geografie , chimie, fizica, limba rusa si sport.

Inscrierile se vor face in perioada 15-18 mai, la secretariatul Colegiului National „Ienachita Vacarescu” din Targoviste, unde se va sustine si examenul.

Probele sunt aceleasi ca pentru toti liceenii din clasele a XII-a. Astfel, pe 19, 20 si 21 mai vor fi sustinute probele orale la limba si literatura romana, limba moderna si, respectiv, limba si literatura materna. Pe 22 mai vor incepe probele scrise sau practice.

Primul examen va fi la limba si literatura romana - pe 22 mai, dupa care urmeaza proba obligatorie a profilului - pe 23 mai, proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii - pe 26 mai, proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare - pe 27 mai si limba si literatura materna (n.r. - pentru elevii apartinand minoritatile nationale) - pe 28 mai.

Pe 28 mai se vor afisa si rezultatele si se vor depune eventualele contestatii . In ziua urmatoare se vor afisa rezultatele finale.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea