Social

Oglinda viitorului

Cercetatorii britanici au inventat un dispozitiv care anticipeaza aspectul unei persoane in functie de stilul de viata al acesteia * Din cauza abuzului de produse fast-food, alcool, nicotina si dulciuri, imaginea celui care se priveste in oglinda ar putea fi foarte putin magulitoare.

Oamenii de stiinta au inventat o oglinda miraculoasa ce prevede viitorul: oricine poate sa se vada cum va arata la batranete si sa se infioare in scop terapeutic, transmite MigNews, citat de Rompres.

Chiar si scepticii incurabili, care nu dau doi bani pe profetiile lui Nostradamus si nu sunt pasionati de sedintele spiritiste, nu cred in ghicitul in palma, in zatul de cafea si in cartile de tarrot, vor putea sa ia act de imaginea lor dintr-un viitor nu prea indepartat, desi exista riscul sa nu le placa ceea ce vad in oglinda.

Inspirati de povestile lumii din toate timpurile, o echipa de cercetatori britanici a asamblat o oglinda, prevazuta cu un buton pe care daca il apesi si te uiti in oglinda iti apare pe loc chipul pe care il vei avea la batranete.

Oamenii de stiinta au temeri nu in privinta calitatii oglinzii, ci a disponibilitatii oamenilor de a se intalni cu imaginea pe care o vor capata in timp, care - din cauza abuzului de produse fast-food si diferite surogate culinare, alcool, nicotina si dulciuri, iar uneori si narcotice, ar putea sa fie departe de ideal.

Un exemplar al acestei oglinzi ce va fi folosit in scop experimental a costat in jur de zece mii de lire sterline, insa oamenii de stiinta care au inventat oglinda miraculoasa considera ca beneficiile pe care le-ar putea da aceasta sunt mai mari decat cheltuielile. Omul trebuie sa se confrunte cu realitatea cruda: daca mananca peste masura, in mod irational, va deveni un obez cu trei randuri de gusa, de aceea socul la intalnirea cu imaginea din viitor ar putea sa produca schimbarea modului de viata in cazul multor persoane care se vor ambitiona sa nu arate precum imaginea din oglinda.

Oglinda ar putea fi de folos, cred oamenii de stiinta, si in cazul celor a caror determinare de a duce un mod sanatos de viata slabeste . Multi dintre acestia nu mai tin cure de slabire, fac abuz de glucide , mananca peste masura dand vina pe oboseala, nu mai practica sportul.

O singura privire in aceasta oglinda si intreg organismul va fi gata pentru efort, primind un impuls puternic de a nu ceda in fata micilor slabiciuni culinare.

Echipa care a inventat oglinda profet vrea s-o testeze in continuare pe adolescentii plinuti din California, stat din SUA unde se inregistreaza cel mai mare numar de copii de varsta scolara supraponderali.

Oamenii de stiinta britanici mai au de lucrat la exactitatea oglinzii miraculoase si spun ca s-ar putea sa treaca mai multi ani pana cand vor decide s-o produca pe scara industriala. Pentru publicul larg, aceasta oglinda va semana cu oglinzile obisnuite din baie, cu toate ca va functiona pe baza electronica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea