Social

#razboi fasia gaza #ofensiva israeliana gaza

Ofensiva israeliana din Gaza genereaza un val de ingrijorare in lume

Ofensiva terestra israeliana din Fasia Gaza a generat duminica, in intreaga lume, un val de reactii de ingrijorare si de apeluri pentru incetarea focului .

Zeci de mii de marocani au protestat fata de ofensiva israeliana la Rabat, aproape 5.000 de libieni la Tripoli si un numar comparabil de australieni la Sydney si Melbourne si de canadieni la Montreal, relateaza AFP.

De asemenea zeci de mii de turci s-au reunit la Istanbul, la apelul unui partid islamist, iar mii de persoane au manifestat in Indonezia, cea mai mare tara musulmana din lume. La Beirut s-au produs si ciocniri intre circa 100 de manifestanti si politie, in fata ambasadei Statelor Unite.

Aproximativ 200 de irakieni au protestat duminica si la Kerbala, oras sfant siit situat la 110 kilometri sud de Bagdad. In Franta, unde se afla cea mai mare comunitate de evrei din Europa, mai multe mii de persoane au manifestat in semn de sustinere pentru "actiunea de autoaparare a Israelului" si "in memoria victimelor israeliene ale Hamas", la apelul Consiliului Reprezentativ al Institutiilor Evreiesti din Franta (CRIF). 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea