Social

Odiseea restructurarii a ajuns la principii

Ideea restructurarii nu a avut mare trecere in conducerea PNL, in timp ce PD insista, prezentind principiile schimbarilor la nivelul Guvernului.

In conducerea PNL a avut loc ieri doar o scurta discutie despre restructurare . Opinia majoritatii a fost ca o asemenea actiune nu ar trebui sa aiba loc decit dupa 1 ianuarie 2007.

Potrivit unor surse din conducerea PNL, Tariceanu nici nu a aprobat, nici nu a deza-probat pozitia colegilor sai, dar a cerut sa vada mai intii planurile sefului de cancelarie, Aleodor Frincu, care, impreuna cu noul secretar general al Guvernului, senatorul Radu Stroe, trebuie sa prezinte un plan concret privind varianta liberala de restructurare.

Cei doi urmeaza sa faca o analiza comparativa cu structurile guvernelor principalelor state membre UE .

Liberalii se tem de capcane

Unul dintre scenariile vehiculate ieri si care au inflacarat spiritele printre liberali este si suspiciunea ca restructurarea dorita de PD este de fapt o reinvestire a Guvernului ce ar urma sa pice la vot in Parlament. Democratii sustin ca se asteptau la aceste retineri ale liberalilor in legatura cu o eventuala restructurare.

Este si motivul pentru care au presat prin declaratiile din ultimele zile pe acest subiect. Boc a enumerat citeva dintre principiile dupa care ar trebui facuta restructurarea: o promisiune electorala pe care Alianta D.A. a facut-o inca din campania electorala, cresterea performantei Guvernului prin eliminarea paralelismului dintre structurile componente ale Executivului, transformarea intr-o structura compatibila cu cea a celorlalte tari din Uniunea Europeana sau economisirea banului pu-blic, care trebuie facuta si la nivel de virf, nu doar la nivelul populatiei.

Acestea sint principiile si de aici trebuie sa pornim. Daca pornim de la oameni, nu vom face nicicind restructurare, a incheiat Emil Boc.

Discutia despre ciolane, refuzata

Liderul PD nici nu vrea sa auda de cererea partenerilor de Coalitie de la UDMR de renegociere a protocolului in eventualitatea unei restructurari .

Nu se impune nici o renegociere a protocolului Coalitiei. Orice incercare de renegociere ar insemna trimiterea in derizoriu a acestui demers, a replicat Emil Boc.

Intrebat cum ii va convinge pe colegii de guvernare sa accepte un asemenea demers care i-ar lasa fara mai multe locuri in Executiv, liderul a raspuns: Nu discutam oameni si persoane, pentru ca asa nu vom face niciodata restructurare.

Discutam despre un demers care sa faca functional actul de guvernare. Daca vrem sa discutam despre ciolane, atunci discutam ciolane.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea