Social

#sanatate #alimente #gust #studiu obezitate # efecte obezitate

Obezitatea poate schimba gustul alimentelor

Persoanele care sunt supraponderale simt gustul alimentelor mult mai diferit decat cele care au o greutate normala, arata un studiu realizat recent de cercetatorii americani.

Potrivit rezultatelor studiului, persoanele supraponderale sunt mai putin sensibile la aromele dulci. Cercetarea a fost realizata pe cobai supraponderali si obezi, iar oamenii de stiinta au observat ca acestia percepeau gustul alimentor diferit si aveau reactii mai putin intense la dulce decat cei care nu aveau probleme cu greutatea.

Oamenii de stiinta au dezvaluit ca acestia au suferit anumite modificari la nivelul creierului.

"Rezultatele obtinute au aratat ca greutatea in exces poate duce la aparitia unor modificari la nivelul creierului, respectiv poate altera modul in care se poate simti gustul aceluiasi aliment. Celulele receptorilor de gust pot fi afectate de kilogramele in plus ale persoanei", a explicat Kathryn Medler, medic la Universitatea Buffalo din New York.

Sursa foto: ebiz247.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea