Social

#presedinte sua #irak armata sua #barack obama guantanamo

Obama vrea sa inchida Guantanamo pana in 2011

Presedintele ales al SUA Barack Obama se tine de promisiunile facute in campania electorala si spune ca vrea sa inchida centrul de detentie Guantanamo si sa puna capat torturii in Statele Unite in cel mult doi ani.

Obama a declarat pentru Time ca vrea sa restabileasca balansul dintre securitatea necesara Statelor Unite si Constitutie , informeaza BBC.

"In ceea ce priveste politica externa, vom inchide Guntanamo intr-un mod responsabil, vom pune capat odata pentru totdeauna torturii si vom recrea un echilibru intre prevederile securitatii si cele ale Constitutiei in doi ani", a explicat Obama. Cu toate ca presedintele ales al SUA vrea sa schimbe radical politica externa a Statelor Unite, analistii spun ca centrul de detentie nu va putea fi inchis atat de usor. La Guantanamo mai sunt inchisi inca 250 de barbati, dintre care mai multi au acuzat ca sunt persecutati.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea