Social

#tortura #al-qaida #terorist #terorism #obama

Obama va da publicitatii raportul despre metodele de tortura americane

Administratia Obama intentioneaza sa publice un raport despre torturarea presupusilor teroristi apartinand Al-Qaida, noteaza Realitatea TV. Presedintele american a anuntat ca va autoriza publicarea unui raport care a fost elaborat in timpul administratiei Bush si prezinta metodele de tortura folosite impotriva persoanelor suspectate de apartenenta la reteaua condusa de Osama bin Laden .

Raportul respectiv, care este alcatuit din trei note interne, va fi dat publicitatii dupa ce la inceputul lunii acestei luni au iesit la iveala alte cateva note interne datand din perioada 2001-2003, ce au servit drept baza legala pentru derivele administratiei Bush.

Acest document a fost redactat de juristi ai Departamentului Justitiei in mandatul fostului si prezinta pentru prima data detalii despre tehnicile de folosite in cazul suspectilor capturati.

Presa occidentala a anuntat ca publicarea raportului este inceputul respectarii promisiunii actualului presedinte american , care in timpul campaniei electorale a anuntat ca va renunta la metodele de interogare controversate, cum ar fi simularea inecului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea