Social

#arsenal #scut #racheta #medvedev #obama #rusia #sua

Obama si Medvedev incalzesc relatiile dintre Rusia si SUA

Perspective incurajatoare in relatiile ruso-americane. Presedintele american Barack Obama si omologul sau rus Dmitri Medvedev au discutat despre semnarea unui nou acord in vederea reducerii focoaselor nucleare dincolo de nivelul decis in 2002 conform tratatului SORT .

Cei doi presedinti s-au inteles sa reduca potentialele strategice nucleare ale celor doua tari dincolo de plafonul de  1.700 - 2.200 de focoase nucleare pentru fiecare dintre cele doua state, observa Realitatea TV. In plus, Obama si Medvedev au cazut de acord sa colaboreze in dosarele referitoare la Afganistan si Iran si si-au manifestat ingrijorarea referitoare la intentiile Coreei de Nord de a testa o racheta.

La inceputul lunii martie presedintele american ii scrisese omologului sau rus despre intentia sa de a renunta la instalarea unor elemente ale scutului antiracheta in Europa de Est, daca Rusia va ajuta Statele Unite sa impiedice Iranul sa construiasca bombe nucleare.

Aceasta initiativa a fost calificata drept una care vine in sensul unei “incalziri” a relatiilor ruso-americane, deoarece se stie ca Rusia se opune vehement instalarii sistemului american antiracheta in Cehia si Polonia, un plan care a fost propus de fosta administratie Bush.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea