Social

#obama #economie #summit #g20

Obama se concentreaza pe economie si lasa summitul G20 in grija lui Bush

Presedintele ales Barack Obama si echipa sa de tranzitie se concentreaza pe salvarea economiei americane lasand in grija administratiei lui George W. Bush summitul G20, care va incepe sambata la Washington.

Desi Obama nu va participa la summitul care va pune bazele unei reforme a sistemului financiar international, rezultatele G20 ar trebui sa il intereseze, relateaza AFP. "Alegerile care sunt facute in prezent (si in timpul administratiei lui Obama - n.red.) vor avea consecinte pentru o lunga perioada de timp", scria vineri cotidianul american New York Times. Ralph Bryant, expert la centrul de cercetare Brookings Institution, considera ca pozitia de retragere a presedintelui american ales denota prudenta . "Imi imaginez ca simte ca nu a fost implicat in pregatirea summitului si ca, probabil, nu a avut ocazia de a se gandi la detaliile discutiilor", a declarat Bryant pentru AFP. In general, consilierii lui Obama evita sa fie prea des asociati cu mostenirea lasata de administratia Bush , inclusiv cu planul in valoare de 700 de miliarde de dolari pentru salvarea sectorului financiar, votat in luna octombrie. In lipsa lui Obama si a consilierilor sai, la summit ar putea fi luate putine decizii, chiar daca liderii mondiali intentioneaza sa actioneze rapid. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea