Social

Obama respinge ideea unui tandem cu Hillary la Casa Alba

Candidatul democrat la investitura pentru Casa Alba, Barak Obama , a respins propunerea lui Hillary Clinton , de formare a unui tandem care sa se lupte cu republicanul John McCain. Hillary Clinton sugerase ca Barack Obama ar putea fi un candidat puternic pentru functia de vicepresedinte, intr-o echipa condusa, in mod evident, chiar de ea. „Cred ca este prematur sa incepem sa vorbim despre o echipa comuna", a replicat candidatul de culoare. Barak Obama a mai anuntat ca el se concentreaza deocamdata doar pe castigarea alegerilor interne. Propunerea facuta de Hillary Clinton a surprins analistii americani, cu atat mai mult cu cat, in prezent, Obama are cele mai mari sanse pentru a castiga investitura democrata. „Familia Clinton se afla intr-o pozitie dificila", crede Dennis Goldford, profesor de stiinte politice la Universitatea Drake din Iowa. „Daca va castiga investitura prezidentiala, ea va avea nevoie de electoratul lui Obama. Dar trebuie sa fie atenta. Daca aceste declaratii privind candidatura lor impreuna sunt percepute drept o manevra cinica, atunci ar putea avea efectul invers scontat si i-ar putea afecta prestatia", explica analistul american.

Hillary, ridiculizata

„Ar fi pentru prima data in istorie cand o persoana aflata pe locul doi in cursa interna ar oferi protagonistului pozitia secunda", sustine fostul lider al grupului democrat din Senatul american, Tom Daschle. Acesta este recunoscut drept unul dintre cei mai puternici sustinatori ai lui Obama. Fostul candidat la presedintie din partea democratilor, senatorul John Kerry , sustine ca „propunerea" incearca sa sugereze electoratului american ca Obama nu este inca pregatit sa devina presedinte. „Un tandem intre Hillary si Obama ar reprezenta o forta aproape de neoprit", crede, in schimb, Bill Clinton. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea