Social

#sua #premiu #barack obama #rada flavia mihalcea

Obama premiaza o romanca la Casa Alba

O clujeanca va fi premiata de presedintele Barack Obama la Casa Alba. Ea face parte din cei mai buni 100 de tineri cercetatori din Statele Unite ale Americii.

a terminat in anul 1997 Facultatea de si Calculatoare din cadrul Universitatii Tehnice Cluj. A plecat in SUA pentru doctorat si a devenit apoi profesor asociat si cercetator la University of North Texas.

In afara de premiul inmanat personal de Barack Obama, romanca are inca un motiv de bucurie: statul american ii va finanta neconditionat si fara limita baneasca cercetarile stiintifice pentru o perioada de cinci ani, informeaza Romania Libera.

Romanca nu are inca cetatenie americana, dar s-a stabilit in SUA cu sotul ei si a nascut, acum doua saptamani, o fetita. Tatal sau spune ca ea si-ar dori sa se intoarca in tara daca si-ar putea continua cercetarile aici.

Rectorul Universitatii Tehnice, profesorul , ar fi bucuros ca cercetatoarea sa revina in tara. "Rada este de o modestie extraordinara", a exclamat el.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea