Social

#obama #bush #umbra #maraton #conferinte #economie

Obama il pune in umbra pe Bush, printr-un maraton de conferinte economice

Barack Obama a repetat in mai multe randuri, de la victoria la alegerile din 4 noiembrie, ca Statele Unite au un singur presedinte.

In ultimele zile, acesta si-a intarit afirmatia, aratand ca este mai implicat politic decat seful statului in exercitiu, sustinand doua conferinte si anuntand o a treia de la inceputul acestei saptamani, informeaza NewsIn.

Presedintele ales, care a manifestat discretie in primele trei saptamani de dupa scrutin, a trecut la actiune anuntand o serie de masuri economice si numiri in functii importante in viitoarea administratie. Aceste actiuni l-au pus in umbra pe presedintele in exercitiu, George W. Bush. Daca pietele financiare cer insistent mai mult leadership , Obama pare sa fi receptionat mesajul.

"Exista un gol de leadership . Daca Obama nu il umple, va rezulta mai multa panica pe termen scurt , iar problemele vor fi mai mari la momentul cand isi va prelua functia. Prerogativa de a actiona acum este in continuare a lui Bush, dar este obligatia lui Obama sa le spuna americanilor speriati ce intentioneaza sa faca", a comentat Stephen Wayne, profesor la Georgetown University.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea