Social

#obama asigura #teheran #inlaturare regim

Obama ii scrie lui Ahmadinejad sa-l impace

Barack Obama i-a scris presedintelui Iranului, Mahmoud Ahmadinejad , pentru a-i da asigurari ca Statele Unite nu vor avea o atitudine ostila fata de tara sa, cum a avut fosta administratie Bush, si ca ar trebui ca relatiile diplomatice sa fie reluate.

Administratia lui Obama a pregatit aceasta scrisoare inca de la inceptutul lui noiembrie , informeaza The Guardian.

Diplomatii sustin ca scrisoarea este un gest simbolic ce semnaleaza o schimbare a tonului, de la ostilitatea afisata de administratia Bush, care a inclus Iranul in "axa raului". In scrisoare, Obama asigura regimul de la Teheran ca nu se doreste rasturnarea sa de la putere, ci doar "o schimbare de comportament".

Documentul este adresat poporului iranian si va fi trimis liderului suprem, Ayatollah Ali Khamenei, sau citit ca scrisoare deschisa . Una dintre schitele initiale ale scrisorii sugereaza iranienilor sa compare nivelul lor de trai, relativ scazut, cu cel al cetatenilor tarilor vecine si sa reflecteze la posibilitatea de a pierde statutul de paria in occident.

Chiar daca tonul scrisorii este conciliant, exista si apeluri pentru stoparea sponsorizarii terorismului. Scrisoarea va fi analizata de secretarul de stat Hillary Clinton, dupa care va fi luata o decizie. Presedintele Ahmanidejad a declarat recent ca asteapta "rabdator" pentru a vedea pozitia SUA.

"Vom asculta declaratiile cu atentie, le vom analiza actiunile si daca vor fi schimbari reale, ele sunt binevenite", a declarat Ahmadinejad.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea