Social

#rusia #obama #sua #iran #scut antiracheta

Obama ii propune lui Medvedev sa devina parteneri

Statele Unite si Rusia, aliate impotriva Iranului. Aceasta este propunerea exprimata de Barack Obama intr-o scrisoare trimisa catre omologul sau rus, Dmitri Medvedev, care nu a raspuns inca propunerilor americane .

Cotidianul american New York Times a anuntat in editia de ieri ca presedintele american Barack Obama i-a scris lui Medvedev anuntandu-si intentia de a renunta la instalarea unor elemente ale scutului antiracheta in Europa de Est, daca Rusia se va alatura Statelor Unite in demersul de a impiedica Iranul sa construiasca bombe nucleare.
 
Conform surselor americane, scrisoarea presedintelui american i-a fost inmanata presedintelui rus de catre o delegatie americana, insa deocamdata nu a primit nici un raspuns. Administratia americana a confirmat existenta respectivei scrisori, despre care s-a spus ca ar contine mai multe subiecte importante pentru cele doua state, inclusiv scutul antiracheta american, subiect care a adus in timp reactii vehemente din partea Moscovei. Americanii au confirmat si faptul ca subiectul scutului antiracheta a fost abordat "intr-o stransa legatura cu amenintarea pe care o reprezinta Iranul".

Urmatoarea perioada este marcata de intalniri intre membri ai administratiei americane si oficiali rusi, prima chiar intre secretarul de stat Hillary Clinton si ministrul rus de externe, Serghei Lavrov . Oficialii americani au sugerat din ce in ce mai des in ultima perioada ca intentioneaza sa imbunatateasca relatiile cu Rusia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea