Social

#barack obama #gaze cu efect #reducerea noxelor

Obama ia masuri pentru prevenirea incalzirii globale

Presedintele american Barack Obama va incepe sa schimbe politicile in domeniul climei promovate de predecesorul sau la Casa Alba, George W. Bush, si va anunta masuri prin care statelor li se va permite sa limiteze emisiile de gaze cu efect de sera provenind de la automobile.

De asemenea, presedintele american va ordona ca, pana in martie, sa fie stabilite standardele de eficienta pentru anul 2011 in privinta combustibililor folositi de vehicule, informeaza Reuters.

Un oficial al administratiei americane a anuntat ca Obama, care s-a instalat saptamana trecuta la Casa Alba, va cere Agentiei pentru Protectia Mediului (EPA) sa reconsidere o solicitare adresata de statul California, care vrea sa impuna propriile limite stricte emisiilor de noxe ale masinilor.

Cererea statului California a fost respinsa in timpul administratiei Bush. Oficialul a precizat ca decizia finala a EPA va interveni, probabil, peste cateva luni. Un alt oficial, care este la curent cu schimbarile pe care administratia Obama vrea sa le faca in politica privitoare la mediu, a spus ca presedintele va da instructiuni EPA sa aprobe o dispensa pentru ca statul California sa poata impune propriile reguli.

Saptamana trecuta, California a cerut noii administratii sa reconsidere solicitarea adresata de cel mai populat stat american. California si alte state au dat in judecata EPA dupa ce Stephen Johnson, seful agentiei in perioada administratiei Bush, a respins cererea Californiei de a obtine permisiunea federala pentru a impune noi limite la emisiile de dioxid de carbon ale masinilor.

Guvernatorul Californiei, Arnold Schwarzenegger, i-a trimis presedintelui Obama o scrisoare in care l-a rugat sa "dea instructiuni EPA sa actioneze prompt si sa raspunda favorabil solicitarii ca agentia sa-si reconsidere decizia" initiala. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea