Social

#rod blagojevich #ancheta barac obama #coruptie #senator illinois

Obama, audiat in ancheta de coruptie a guvernatorului de Illinois

Presedintele ales Barack Obama si unul dintre principalii sai consilieri au fost audiati de anchetatorii care il investigheaza pe guvernatorul de Ilinois Rod Blagojevich .

Aceste este acuzat de coruptie, dar un raport intern dat publicitatii marti ii absolva de orice suspiciune .

Blagojevich este vizat de o ancheta de coruptie care i-a fortat pe membrii echipei de tranzitie a lui Obama sa sfaca eforturi pentru a se distanta de el, informeaza Reuters.

Printre alte acuzatii care i se aduc, guvernatorul de Illinois este suspectat ca a incercat sa "vanda" locul in Senat lasat vacant de Obama dupa ce a fost ales presedinte. El neaga acuzatiile si a refuzat sa demisioneze din functia de guvernator.

Raportul dat publicitatii marti afirma ca Obama, viitorul sef al administratiei sale prezidentiale Rahm Emanuel si Valerie Jarrett, o apropiata a presedintelui ales care a fost interesata la inceput de locul din Senat, au fost audiati separat de biroul procurorului saptamana trecuta, in cadrul anchetei care il vizeaza pe Blagojevich. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea