Social

#relatii imbunatatite cuba #obama

Obama ar putea imbunatati relatiile dintre SUA si Cuba

Presedintele ales Barack Obama ar putea imbunatati relatiile dintre Cuba si Statele Unite si flexibiliza unele restrictii impuse Cubei, dupa mai mult de 40 de ani de tensiuni si dupa embargoul impus asupra insulei comuniste.

"Este timpul sa ne gandim la o noua strategie", a declarat Barack Obama in timpul campaniei electorale cu privire la relatiile dintre cele doua tari, care nu au legaturi diplomatice in adevaratul sens al cuvantului, relateaza AFP.

Statele Unite au decretat embargo asupra insulei in 1962, dupa esecul invadarii Cubei, intr-o incercare de a rasturna regimul lui Fidel Castro . Restrictiile au fost inasprite in repetate randuri, iar Havana a evaluat la 93 de miliarde de dolari pierderile suferite din aceasta cauza de economia sa.

Obama ar putea decide mai intai revizuirea restrictiilor impuse asupra calatoriilor catre Cuba. Americanilor de origine cubaneza le este permis cu dificultate sa mearga pe insula si numai pentru perioade limitate de timp. 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea