Social

#avion #aeroport #securitate #obama

Obama anunta reforme in securitatea aeroporturilor

Presedintele Barack Obama a anuntat joi reforme in sistemul serviciilor de informatii si in securitatea aeroporturilor, subliniind ca tentativa al-Qaida de a arunca in aer un avion de Craciun a fost facilitata de o incapacitate a SUA de a face legaturi intre informatiile deja detinute.

"Cand sistemul esueaza, in cele din urma mie imi revine responsabilitatea", a afirmat presedintele american la doua saptamani dupa tentativa de atentat. El a identificat, intr-un discurs sustinut dupa ce i-a fost inmanat un raport despre rezultatele anchetei privitoare la incidentul din 25 decembrie, mai multe deficiente in sistemul serviciilor de informatii si a ordonat patru directii de reforma.

Comunitatea informatiilor nu a urmarit in mod agresiv informatiile pe care le avea potrivit carora al-Qaida incerca sa loveasca Statele Unite. Nu s-a reusit "unirea punctelor" intre informatii, fragmentele nu au fost puse cap la cap, a aratat presedintele american.

In plus, au existat deficiente si in sistemul listei de monitorizare a persoanelor suspectate ca ar avea legaturi cu terorismul, pentru ca, in mod normal, autorul tentativei de atentat din 25 decembrie ar fi trebuit sa figureze in baza de date cu persoane care au interdictie de zbor in SUA. A existat "un esec in a conecta si a intelege informatiile pe care deja le aveam", a conchis Obama...

 ( citeste continuarea in Ziare.com )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea