Social

#juramant investitura #casa alba #barack obama

Obama a rostit de doua ori juramantul

Barack Obama a luat decizia extrem de rara de a depune juramantul ca presedinte pentru a doua oara miercuri, dupa o confuzie care se produsese in timpul primei ceremonii de investitura in public, a anuntat Casa Alba.

Obama a depus juramantul pentru a doua oara in Sala hartilor de la Casa Alba, in cerc restrans, dupa ce marti il depusese in fata a sute de mii de spectatori si sub ochii intregii lumi, informeaza AFP.

Insa evenimentul, desi istoric, nu s-a derulat chiar asa cum era prevazut, pentru ca Obama fusese indus in eroare de presedintele Curtii Supreme John Roberts, care a recitat textul solemn prevazut de Constitutie schimband locul unui cuvant.

Casa Alba considera totusi ca juramantul de marti este valabil, a anuntat consilierul pentru afaceri juridice al presedintiei, Greg Craig.

"Dar juramantul este inscris ca atare in Constitutie. Ca masura de precautie , pentru ca a fost schimbat locul unui cuvant, presedintele Curtii Supreme John Roberts a procedat la o a doua depunere a juramantului", a spus el.

"Am decis sa o facem din nou pentru ca a fost asa de distractiv prima data", a glumit Obama, in timp ce astepta pe o canapea sa depuna din juramantul. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea