Social

#fericire #casa #mesaje #calatorii #serviciu #twitter #facebook #postari #localizarea geografica

Oamenii sunt mai fericiti daca se afla departe de casa

Oamenii devin din ce in ce mai fericiti cu cat sunt mai departe de casa, arata un nou studiu realizat pe baza mesajelor postate pe reteaua de socializare Twitter, care devin din ce in ce mai vesele si mai optimiste pe masura ce oamenii de indeparteaza de casa.

Studiul, realizat de Christopher Danforth şi de colegii sai de la Universitatea din Vermont, a fost efectuat pe baza a patru miliarde de "twitt-uri" din anul 2011 si pana in prezent si a aratat ca fericirea este strans legata de localizarea geografica.

Danforth si colegii sai au urmarit care sunt schimbarile de dispozitie ale oamenilor in functie de mesajele postate pe Twitter de pe telefoanele mobile, care pot arata exact localizarea geografica daca au functia GPS activata.

Astfel, cercetatorii au creat un dispozitiv numit "hendonometru", un algoritm care cauta doar cuvintele ce exprima pozitivitate, cum ar fi "nou", "minunat", "cafea" si "pranz", sau cele care au un inteles negativ, precum "nu", "deloc", "ura", "la naiba" si "plictiseala".

In functie de acest algoritm, hedonometrul marca fiecare mesaj cu un scor al fericirii.

Astfel, cercetatorii au constatat ca scorul mediu al fericirii este mai mic atunci cand distanta fata de casa este mai scurta, in jurul unui kilometru, aceasta fiind asociata cu mersul la serviciu, si creste constant atunci cand distanta fata de casa creste cu cateva mii de kilometri.

Totodata, rezultatele studiului au aratat ca persoanele care merg in calatorii lungi folosesc mult mai des cuvinte ce exprima fericirea.

Retelele de socializare au devenit una dintre cele bune surse de informatii pentru astfel de studii, mai ales ca postarile sunt mai libere si mai personale fata de raspunsurile la chestionare pe care se bazeaza de obicei cercetatorii, dar si pentru faptul ca pe Twitter sau pe Facebook sunt disponibile cantitati foarte mari de date cu un continut foarte usor de interpretat sau catalogat.



Sursa foto: www.realitatea.net
Autor: Ana Ionescu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea