Social

#recrutare islamista #extradare romanca #romanca Italia #romanca terorism #terorism

O romanca arestata in Italia pentru terorism

O romanca suspectata de legaturi cu medii islamiste a fost arestata preventiv in orasul italian Genova, la revenirea din Tunisia, autoritatile italiene demarand procedurile pentru extradarea sa in Romania, scrie presa italiana.

"Incepand din decembrie 2014, Italia a expulzat 47 de islamisti. In urmatoarele ore va fi expulzata o femeie de nationalitate romana, in varsta de 34 de ani, care locuia legal in provincia Bolzano (regiunea Trentino-Alto Adige), arestata in portul Genova. Gratie activitatilor de investigare, au fost depistate activitatile pe care romanca le avea in publicarea online a unor materiale de propaganda islamista si intentia de a lupta de partea mujahedinilor", a declarat ministrul italian de Interne, Angelino Alfano, citat de IlVelino/AGV News.

"Identificarea posibililor militanti islamisti si expulzarea lor din Italia inseamna protejarea cetatenilor italieni. In acest sens, acordam o atentie speciala mediilor online, pentru ca au devenit mijloacele cele mai facile de recrutare islamista. Romanca mentinea contacte frecvente cu internauti din Marea Britanie, si ei sustinatori ai retelei teroriste Stat Islamic", a mai spus ministrul italian de Interne.

Potrivit site-ului de stiri PrimoCanale.it, romanca in varsta de 36 de ani a fost arestata marti in Portul Genova (nordul Italiei), la revenirea cu un feribot din Tunisia.

Autoritatile italiene au demarat imediat procedurile pentru expulzarea suspectei in Romania. in trecut, romanca a mai fost retinuta in Italia sub acuzatia de trafic de droguri.  

Sursa foto: thefeministwire.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea