Social

O romanca angajata ca bona in Atena a aruncat un copil de la balcon

Femeia se saturase de plansetul baiatului in varsta de trei ani.  

Intreaga Grecie este scandalizata de cazul unei romance, care a aruncat un copil de la balcon. Femeia, angajata ca bona de o familie de romani pe care ii cunostea, l-a aruncat de la balconul apartamentului pe baietelul de nici trei ani pe care il avea in ingrijire.

Informatiile se bazeaza pe declaratiile unui martor ocular, a indicat, pentru Gandul, seful sectiei consulare a Ambasadei Romaniei la Atena, Nicolae Anton. Copilul a cazut de la etajul doi al unui bloc de locuinte din centrul Atenei in care statea familia. Copilul s-a ranit la cap si si-a rupt un picior in urma cazaturii, dar medicii au declarat ca este in afara oricarui pericol. Bona, in varsta de 24 de ani, a fost arestata imediat (vineri, cand s-a petrecut incidentul) si va sta in arest pana luni.

Potrivit cotidianului grecesc Kathimerini, femeia le-a marturisit ofiterilor ca i-a dat drumul copilului de la balcon pentru ca acesta plangea incontinuu si a enervat-o. Mama baiatului, care lucra la un restaurant din apropiere, a fugit spre casa de indata ce a aflat de incident. Potrivit lui Nicolae Anton, Ambasada Romaniei in Grecia ii ofera asistenta, inclusiv traducator. Desi se afla in Grecia de peste doi ani, bona nu a invatat inca suficient de bine limba pentru a intelege acuzatiile ce i se aduc.

Bona sustine ca este nevinovata

Consulul Romaniei la Atena spune insa ca a vorbit cu dadaca. Aceasta ar fi indicat ca se afla in alta camera, hranind fetita si ca baiatul a iesit singur pe balcon, de unde a cazut.

O contrazice insa marturia unui trecator care a indicat ca a vazut-o pe tanara nervoasa aruncand copilul. Ea a fost angajata de familia de romani in urma cu zece zile, pentru a avea grija de cei doi copii – un baiat si o fata. Aceasta pentru ca mama copiilor era obligata sa munceasca pentru a putea sa intretina familia. Tragedia face ca tatal copiilor sa fie si el accidentat si spitalizat cu ambele picioare rupte dupa ce a cazut de pe o schela .

In ciuda faptului ca a fost vorba de un accident de munca, acesta nu si-a mai primit ajutorul social din ianuarie. Singura solutie pentru familie a fost sa angajeze o bona care aiba grija de copii. Cazul a atras imediat atentia presei grecesti, televiziunile de la Atena pregatind emisiuni speciale cu reprezentanti ai comunitatii romanesti din Grecia.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea