INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

O pictorita pe nedrept uitata: Rodica Maniu

Muzeul National de Arta al Romaniei, impreuna cu Muzeul Colectiilor de Arta, inauguraza maine, la ora13.00, expozitia "Rodica Maniu - pictura si grafica". Organizatorii evenimentului si-au propus ca prin intermediul celor aproape 100 de lucrari prezentate sa readuca in atentia publicului larg si a specialistilor numele unei artiste ce a cultivat atat acuarela , cat si pictura in ulei), reprezentativa pentru perioada interbelica, dar, din pacate, pe nedrept marginalizata. Deschisa in Salile Kretzulescu ale Muzeul National de Arta al Romaniei ( Calea Victoriei , 49-53), expozitia se doreste un "prilej de reconfirmare a originalitatii unei creatii incarcate de poezie si reflexivitate". Rodica Maniu s-a nascut la Bucuresti in 1890, intr-o familie de reputati intelectuali. Cel care a initiat-o in limbajul plastic a fost pictorul Nicolae Vermont , recomandat de Nicolae Grigorescu la solicitarea familiei. La varsta de 18 ani pleaca la Paris unde frecventeaza Academiile Julian si La Grande Chaumiere. (continuarea in Curierul National )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea