Social

#olanda #permis munca #joburi olanda

O noua tara ridica restrictiile de munca pentru romani: salarii de peste 1.400 de euro pe luna

De la 1 ianuarie 2014, Marea Britanie va fi obligata sa renunte la restrictiile de munca impuse muncitorilor romani si bulgari. Vestea buna este ca si Olanda va da liber la munca romanilor, tot de anul viitor.

In acest moment, romanii si bulgarii nu pot lucra in Olanda decat cu permis special. Astfel ca, de la 1 ianuarie 2014, romanii ar putea castiga salarii mult mai mari. Olanda este una dintre tarile cu cel mai mare salariu minim din Europa, de 1.480 de euro pe luna.

Autoritatile olandeze au anuntat ca vor coopera cu Bucurestiul in acest sens si ca vor face eforturi ca romanii sa isi desfasoare in conditii proprii munca pe teritoriul tarii lor.

"Olanda nu va incalca principiul liberei circulatii pe piata muncii. Autoritatile olandeze vor corecta efectele secundare negative ale liberei circulatii pe piata muncii si, in acest sens, isi vor intari cooperarea cu Romania pentru a rezolva problema angajatilor de rea-credinta si pentru a preveni exploatarea muncitorilor", potrivit autoritatilor olandeze.

Sursa foto: realitatea.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea