Social

#ochi #vedere #laborator #nevazatori #retina

O noua sansa pentru nevazatori: retina creata in laborator

Cercetatorii japonezi vin cu vesti bune pentru persoanele nevazatoare. Acestia au creat in laborator o retina umana, care ar putea ajuta milioane de persoane sa-si recapete vederea.

Retina, filmul sensibil la lumina, a fost produsa in laboratoarele japoneze, iar rezultatele au fost un adevarat succes pentru lumea medicala.

Pentru a crea aceasta retina umana, cercetatorii japonezi au folosit celule stem goale, care se pot transforma in orice tip de celula.

La acestea, au adaugat un amestec de proteine si substante chimice pentru a determina celulele stem sa se transforme in anumite parti ale ochiului. Desi retina rezultata nu este la un stadiu de maturizare completa, aceasta coincide cu retina unui copil inainte de nastere.

Desi nu au demonstrat inca daca aceasta retina functioneaza, cercetatorii japonezi sunt extrem de optimisti. "Este o realizare uimitoare", este de parere expertul Robin Ali, profesor la Universitatea din Londra.

Sursa foto: cristimirt.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea