INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

#amenintare omenire # avertisment oms #pandemie #oms

O noua pandemie ameninta omenirea. Avertismentul OMS

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) avertizeaza asupra unui posibil focar  de boala care ar putea ameninta lumea.

 

Caroline Clarinval, reprezentantul OMS in Romania a vorbit, intr-un interviu pentru o televiziune locala, despre faptul ca autoritatile trebuie sa se pregateasca pentru a face fata unei situatii de urgenta.

De asemenea, Caroline a vorbit si depre faptul ca una dintre cele mai mari amenintati la adresa sanatatii se afla si un posibil cutremur devastator, iar lumea trebuie sa fie pregatita si sa stie cum sa se protejeze.

"Exista mai multe amenintari la adresa sanatatii. Multe dintre ele sunt legate de un focar neasteptat de boala, asa cum am vazut in ultimii ani in timpul pandemiei. Sistemele de sanatate trebuie sa fie pregatite sa faca fata unei astfel de amenintari", avertizeaza Caroline Clarinval, reprezentantul OMS in Romania, potrivit antena3.ro.

"OMS a spus intotdeauna despre urmatoarea pandemie ca intrebarea nu este daca se va intampla ci cand se va intampla. Cred ca in ultimii ani am inteles ca suntem de fapt destul de vulnerabili ca societate in fata unei pandemii de sanatate", a adaugat Caroline.

Caroline Clarinval, sefa Biroului OMS din Romania, a mai adaugat, de asemenea, ca in momentul de fata, statele membre discuta despre modul in care pot proteja mai bine populatia in cazul unei noi pandemii sau a unei calamitati. 

"In ceea ce priveste OMS, pregatim sistemele de sanatate sa poata raspunda la un posibil eveniment de urgenta. Acesta poate fi un eveniment cu victime in masa, un cutremur sau o boala", a mentionat Caroline Clarinval pentru sursa citata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea