Social

#modificari #codul rutier #modificari codul rutier

O noua modificare in Codul Rutier

Soferii vor putea sa conteste hotararea judecatoreasca prin care se solutioneaza plangerile depuse impotriva proceselor de constatare a contraventiilor de circulatie. Masura a fost inclusa in Codul Rutier si a fost adoptata prin ordonanta de urgenta.

"Modificarile aprobate de Guvern au fost determinate de decizia Curtii Constitutionale din 15 mai 2012, prin care s-a admis exceptia de neconstitutionalitate a alin. 3(1) al art. 118 din Codul rutier, care stabileste ca hotararea judecatoreasca privind plangerea impotriva procesului-verbal de contraventie (in domeniul rutier) este definitiva si irevocabila", se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Noul Cod Rutier aduce din 19 noiembrie 2013 si alte modificari importante. Astfel, permisul de conducere va fi obligatoriu si pentru mopede. Permisul pentru aceasta categorie de vehicule poate fi obtinut numai de persoanele cu varsta minima de 16 ani impliniti.

De asemenea, Codul Rutier ii obliga pe biciclisti sa circule doar pe drumurile cu piste speciale. Incalcarea acestei reguli va fi sanctionata cu amenda.

Sursa foto: puterea.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea