Social

#dependenta #fumat #renuntare la fumat #tigari vorbitoare

O noua metoda inedita de a te lasa de fumat: tigarile vorbitoare

Un grup de cercetatori scotieni, de la Universitatea din Stirling, Marea Britanie, au inventat o noua metoda pentru a ajuta persoanele fumatoare sa renunte la acest viciu: pachetele de tigari vorbitoare.

In momentul in care sunt deschise pachetele de tigari, fumatorii vor auzi mesaje inregistrate care ii avertizeaza asupra riscurilor pe care le implica fumatul.

Mesajele audio ale pachetelor de tigari atrag atentia asupra faptului ca fumatul provoaca infertilitate, dar prezinta si un numar de telefon la care persoanele care vor sa renunte la acest viciu pot suna pentru a cere ajutor.

Deocamdata, aceste pachete de tigari se afla in faza de testare, insa rezultatele preliminare au aratat ca aceasta metoda este eficienta, mai ales in cazul femeilor cu varste cuprinse intre 16 si 24 de ani.

Metoda inedita a scotienilor a fost primita pozitiv si este o alternativa creativa "pentru a promova mesaje despre sanatate si eliberare de dependenta ca alternative la tabac", potrivit Sheilei Duffy, de la asociatia de caritate anti-fumat Ash Scotland.

Sursa foto: monitorulcj.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea