Social

# tsunami chile #tsunami #chile # alerta tsunami # cutremur chile #seism chile

O noua alerta de tsunami: Chile a fost lovit din nou de un cutremur puternic

O noua alerta de tsunami, emisa noaptea trecuta, pune pe jar populatia si autoritatile din Chile. Un nou cutremur cu magnitudinea de 7,8 pe scara Richter s-a produs azi noapte in largul oceanului, locuitorii din Chile si Peru fiind avertizati de pericolul aparitiei unui nou val tsunami.

Efectul noului cutremur s-a resimtit deja in Peru, un prim val de 43 cm lovind un port din sudul statului. Noul seism vine la 24 de ore dupa ce un cutremur de 8,2 pe scara Richter a fost inregistrat in largul coastei peruane. Autoritatile au raportat sapte morti si zeci de raniti, insa variante neoficiale sustin ca numarul victimelor ajunge la 20.

De aceasta data, cutremurul a fost inregistrat la doar 20 km de orasul Iquique, cel mai afectat de seismele inregistrate in ultimele 24 de ore. Primul seism a fost urmat de zeci de replici cu o magnitudine de peste 5 grade pe scara Richter.

Sursa foto: bbc.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea