Social

#porumb #cereale #aflatoxina #alerta alimentara #test

O noua alerta alimentara: cereale infestate cu aflatoxina

Reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinare Dolj au descoperit, intr-un depozit al firmei Cerealcom, 11.000 de tone de porumb care ar contine aflatoxina.

"Au fost prelevate probe de la cantitatea respectiva de porumb, iar rezultatul la aflatoxina a iesit pozitiv. A fost pus sechestru asigurator, iar proprietarul nu are voie sa il instraineze. Pentru moment, porumbul este tinut in depozit pana cand proprietarul va face si el propriile analize, pentru ca este dreptul lui si a cerut acest lucru", a declarat Andrei Butaru, directorul Directiei Sanitar-Veterinare Dolj.

Acesta a adaugat, ca, in cazul in care rezultatul testului la aflatoxina pe care l-a comandat proprietarul firmei, Mihai Anghel, va fi negativ, atunci va fi facuta o a treia serie de analize.

"La a treia analiza, daca rezultatul este pozitiv, atunci proprietarul nu va mai avea voie sa vanda porumbul. Eventual, il poate duce la vreo fabrica de spirt", a explicat Andrei Butaru.

Porumbul provine din recolta de anul trecut si era destinat exportului. Omul de afaceri Mihai Anghel a declarat autoritatilor ca nu a vandut nicio tona din acel lot.

Sursa foto: www.motherearthnews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea