Social

#conceptie #bebelusi #retard mintal #fecundare in vitro

O metoda de fecundare in vitro poate provoca retard mintal

Una dintre metodele de fecundare in vitro creste riscul de retard mintal in cazul bebelusilor conceputi prin aceasta metoda, potrivit unui studiu recent publicat de "Journal of the American Medical Association".

Studiul a fost unul de amploare, 2,5 milioane de copii, si s-a desfasurat in Suedia, intre anii 1982 si 2007. Dintre acesti copii, 30.959 au fost conceputi in vitro.

Potrivit rezultatelor studiului, comparativ cu ceilalti bebelusi, cei conceputi in vitro nu prezentau un risc mai mare de a dezvolta autism, insa aveau cu 18% sanse mai mari sa sufere de un retard mintal.

Pentru ca exista mai multe metode de fecundare in vitro, cercetatorii le-au analizat pe toate si au constatat ca metoda care presupune o microinjectie directa a unui spermatozoid in ovocit, utilizata in mai mult de jumatate dintre cazuri, ar prezenta cele mai mari riscuri ca bebelusul sa dezvolte un retard mintal.

Sursa foto: gandul.info

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea