Social

O manastire vranceana din secolul XVIII s-a facut scrum

O manastire din Vrancea, care dateaza din secolul XVIII, a ars joi noapte in intregime, pentru ca pompierii nu au putut ajunge sa intervina la stingerea incendiului. Potrivit politistilor vranceni, la Manastirea Tarnita, situata pe raza comunei Bolotesti, s-a produs un incendiu , in urma caruia lacasul a ars in totalitate.

Biserica, ce purta hramul "Adormirea Maicii Domnului", era construita din material lemnos si lut si facea parte din patrimoniul cultural national. "In incendiu au ars, pe langa inventarul specific, mai multe icoane pictate pe lemn, sticla si tabla - unele dintre acestea argintate, neputandu-se stabili, deocamdata, daca apartineau patrimoniului cultural national.

La fata locului au incercat sa ajunga, cu o autospeciala, pompierii din cadrul ISUJ Vrancea, insa nu au reusit, din cauza drumului impracticabil. Manastirea este izolata, la aproximativ 14 km de comuna Bolotesti. Primele cercetari au scos la iveala faptul ca o cauza probabila a izbucnirii incendiului este un cos de evacuare a fumului, care era defect. Nu au fost inregistrate victime omenesti, iar prejudiciul este estimat la circa 60-70.000 de lei noi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea