Social

#octupleti #statele unite

O femeie din SUA a nascut octupleti

O femeie din California a nascut luni octupleti si toti sunt in stare stabila, a anuntat echipa medicala, fiind al doilea caz de acest gen din istoria medicinei americane.

Cei sase baietei si doua fetite s-au nascut prin cezariana la un spital din Bellflower, in apropiere de Los Angeles, iar nasterea a mobilizat 46 de membri ai personalului medical si au fost necesare patru sali pentru nasteri, relateaza AFP.

"Astazi este o zi fara precedent, echipa noastra de 46 de medici, infirmiere si terapeuti a participat la aducerea pe lume a opt bebelusi, toti vigurosi", a declarat Karen Maples, ginecolog la spitalul respectiv. Ea a spus ca bebelusii s-au nascut prematur , mai devreme cu noua saptamani si jumatate, si cantaresc intre 820 de grame si 1,54 kilograme. La ecografie au fost depistati doar sapte, iar sosirea pe lume a bebelusului numarul opt a fost "un soc", a recunoscut medicul.

"Dupa bebelusul G, pe care il asteptam, am fost surprinsi de aparitia bebelusului H", a declarat medicul, care a precizat ca operatia a durat doar cinci minute.

"Este usor sa nu vezi un bebelus cand sunt sapte" vizibili la ecografie, a declarat un alt medic, Harold Henry. Echipa s-a antrenat pentru aceasta nastere, efectuand mai multe simulari, si "totul a functionat ca un ceas elvetian", a declarat medicul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea