Social

O familie de bulgari, sclava la un circ italian

O fata de 19 ani - obligata sa inoate cu piranha, cealalta de 16 ani - inchisa intr-un container cu serpi.

Patru membri ai unei familii de bulgari care au fost obligati sa efectueze numere periculoase la un circ italian au declarat, intr-un interviu acordat Nova TV, ca au fost tratati ca sclavi de angajatorii lor.

Potrivit site-ul novinite.com, fiica cea mare, in varsta de 19 ani, a fost obligata sa inoate intr-un acvariu de mari dimensiuni, cu apa rece si in care se aflau pesti piranha . Fata trebuia sa tina ochii inchisi pe tot parcusul exercitiului pe motiv ca asa isi infrange teama. Daca incerca sa iasa, era impinsa inapoi de un angajat al circului .

Sora ei, in varsta de 15 ani, a fost inchisa intr-un container cu serpi si tarantule . „Le-am cerut in mod repetat sefilor nostri sa fim lasati noi sa realizam aceste trucuri, in locul copiilor nostri, insa nu au fost de acord, spunand ca exercitiile trebuie efectuate de tinere", a explicat tatal, citat de Mediafax. „Nici macar nu hraneau pestii piranha inainte de inceperea spectacolelor", a spus fata. „Un peste chiar m-a muscat de picior in timp ce unul dintre sefii mei ma impingea inapoi in acvariu, cand eu incercam sa ies. Nu am primit ingrijiri medicale dupa acest incident, desi piciorul meu sangera si era paralizat", a adaugat ea.

„A trebuit sa stau intr-o cutie de mici dimensiuni, in timp ce o umpleau cu serpi", a explicat sora sa mai mica. Ea a fost muscata de o reptila in timp ce muncea, insa nu a avut voie sa mearga la spital. „Nu ne-au platit pentru participarea la spectacole. Copiii nostri nu au primit de mancare timp de doua saptamani, in urma cu ceva timp", au spus parintii.

Pusi sa munceasca 20 de ore pe zi

Cei patru nu aveau voie sa iasa in oras si erau obligati sa munceasca intre 15 si 20 de ore pe zi. Primeau, se pare, circa 100 de euro pe saptamana fata de 480 cat stabilisera initial. Diferenta de bani ajungea insa la femeia, tot cetatean bulgar, care ii recrutase.

Cei trei directori italieni ai circului au fost arestati la sfarsitul lui martie, dupa ce un spectator care a vazut ca una dintre fete s-a ranit in timpul spectacolului a alertat politia. Cei patru bulgari nu sunt singurii care au fost supusi violentelor in circul respectiv. Si alte persoane provenind din Europa de Est au fost victimele unor astfel de tratamente, dar acestea au reusit sa fuga intre timp.

Carabinierii au confiscat de la circul Marino din Petina, Salernitano, documente, telefoane mobile si calculatoare care ar putea fi utile in ancheta.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea