Social

#hillary clinton #obama #sua #presedentie #democrati

O declaratie a lui Hillary Clinton relanseaza incertitudinea cu privire la unitatea democratilor

O inregistrare video care circula pe internet, in care Hillary Clinton cere ca sustinatorii sai sa fie "ascultati si respectati" la Conventia democrata ce il va desemna oficial pe Barack Obama drept candidat la alegerile prezidentioale, a relansat indoielile cu privire la unitatea taberei democrate.

"Am tendinta sa cred ca vom iesi mai puternici, daca partizanii nostri sunt ascultati si opiniile lor sunt respectate", a spus Clinton in cursul unei reuniuni pentru strangerea de fonduri, care a avut loc in California la sfarsitul lunii iulie, potrivit AFP.

Pentru unii, Conventia ar trebui sa fie un moment de unitate, in care "toata lumea sa se mobilizeze in jurul senatorului Obama". "Multi oameni cred ca acesta este cel mai bun mod pentru a merge inainte", a afirmat Clinton. "Nu asa merg lucrurile", raspunde o sustinatoare a lui Clinton.

Fosta Prima Doamna, care avea ambitia de a deveni prima femeie presedinte in Statele Unite, a abandonat cursa la inceputul lunii iunie, anuntand ca il sprijina pe fostul ei rival, Barack Obama. Insa cursa pentru investitura a fost marcata de schimburi de replici dure intre cele doua tabere si unii se indoiesc de unitatea de fatada afisata de democrati.

Clinton, care va vorbi la Conventia democrata din 26 august, are posibilitatea de a le cere delegatilor sai sa o voteze. Matematic , Obama are suficienti delegati pentru a castiga investitura democrata, dar voturile in favoarea lui Clinton ar marca diviziunea din tabara democrata.

Echipele de campanie ale lui Obama si Clinton au dat publicitatii joi seara un comunicat comun in care afirma ca cei doi democrati "lucreaza impreuna" pentru succesul candidatului partidului la alegerile din noiembrie. "Partidul nostru va fi foarte unit in noiembrie", afirma comunicatul.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea