Social

#Villa Vinèa #Vinarium 2022 # crama vinuri #medalii de argint #medalii de aur

O crama din Romania, printre cele mai apreciate din lume. A castigat patru medalii de aur si doua de argint la IWCB Vinarium 2022

Villa Vinèa, crama situata in Valea Tarnavelor a castigat patru medalii de aur si doua de argint, in cadrul International Wine Contest Bucharest Vinarium 2022, competitia internationala de vinuri ajunsa la cea de-a XIX-a editie, ce s-a desfasurat la Pavilionul Expozitional Constanta. Anul acesta, in competitie, au fost inscrise 1299 de probe din 16 tari (Albania, Argentina, Bulgaria, Chile, Cehia, Ungaria, Franta, Germania, India, Italia, Moldova, Portugalia, Romania, Slovacia, Spania, Turcia).

 

Desi punctajul minim pentru Medalia de Argint - conform noului Regulamentului OIV / VINOFED - este de 85 de puncte, datorita restrictiei conform careia doar 30% din probele intrate in concurs pot obtine o distinctie, ultima nota pentru Medalia de Argint a fost 88,33.

Cei 47 de jurati ai acestei editii de International Wine Contest Bucharest Vinarium au provenit din 12 tari - Bulgaria, Chile, Cipru, Elvetia, Franta, Germania, Ungaria, Italia, Moldova, Romania, Spania, Statele Unite.

Cele mai apreciate etichete ale cramei Villa Vinèa au fost urmatoarele:

  • Villa Vinèa Rubin Selection - Merlot, Zweigelt, Feteasca Neagra 2018 (Medalie de Aur);
  • Villa Vinèa Cuvèe Celest – Chardonnay, Pinot Noir 2018 (Medalie de Aur);
  • Villa Vinèa Diamant Selection – Feteasca Alba, Feteasca Regala 2020 (Medalie de Aur);
  • Villa Vinèa Contessa Selection – Muscat Ottonel, Gewürztraminer 2019 (Medalie de Aur);
  • Villa Vinèa Feteasca Regala 2020 (Medalie de Argint);
  • Villa Vinèa Feteasca Neagra 2018 (Medalie de Argint).

“Participarea la competitia internationala IWCB Vinarium a devenit o traditie pentru crama Villa Vinèa. Ne bucuram ca am reusit si de aceasta data, sa impresionam si sa obtinem recunoasterea calitatii vinurilor noastre. Cu fiecare an si medalie castigata, suntem din ce in ce mai aproape de indeplinirea obiectivului nostru, acela de a face din Valea Tarnavelor o regiune oenologica recunoscuta la nivel international.”, a declarat Mircea Matei, director general Villa Vinèa.

 

Crama Villa Villa Vinèa a fost fondata in anul 2004, in Valea Tarnavelor, de catre Heiner Obberauch, proprietarul Salewa Group, care include branduri precum Oberalp, Salewa Sport, Pomoca, Wild Country etc. Cu o suprafata de 70 de hectare, pe care sunt cultivate soiuri locale si internationale de struguri - Sauvignon Blanc, Riesling, Gewürztraminer, Pinot Noir, Merlot si Kerner -, compania produce in prezent 20 de vinuri, grupate in trei game: Premium, Selection si Classic.

Foto credit: Storyteller Labs

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea