Social

In timp ce Eugen Nicolaescu asteapta reforma pentru a scapa de procese, iar Antonie Iorgovan merge la Curtea Constitutionala, situatia conducerii Spitalului Universitar poate fi lamurita doar de motivatia sentintei date ieri de Curtea de Apel.

Conducerea Spitalului Universitar din Bucuresti este in continuare pusa sub semnul intrebarii, deoarece nu este clar cine are dreptul sa ocupe fotoliul de director. Desi Curtea de Apel Bucuresti a decis suspendarea ordinelor de ministru prin care Sorin Oprescu era demis, iar Gheorghe Iana numit in locul sau, Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii, sustine ca aceasta nu inseamna ca Oprescu poate reveni la loc.

Cheia: motivatia sentintei

Sint controverse. Cind vom sti motivatia sentintei, vom sti ce se intimpla. Pina atunci, spitalul nu are nici o conducere, motiv pentru care am numit un director general provizoriu, spune Nicolaescu. De cealalta parte a luptei pentru Spitalul Universitar , Antonie Iorgovan, avocatul lui Sorin Oprescu, afirma ca motivele pentru care ministrul nu vrea sa recunoasca reinscaunarea lui Oprescu sint speculatii de prost-gust. Pentru Iorgovan, sentinta este clara, iar suspendarea, spune el, presupune automat si repunerea in functie a fostului director. In acest timp, directorul numit de minister, Gheorghe Iana, a declarat pentru un post de televiziune ca si el este nedumerit de situatie, nestiind daca mai este sau nu director.

Iorgovan e la butoane

Iorgovan se arata pregatit pentru o lupta prin tribunale , ce poate dura pina la vara, deoarece a sesizat Curtea Constitutionala, iar judecarea procesului a fost si ea suspendata. Acum, totul se joaca la Curtea Constitutionala, dar cu noi la butoane, a spus senatorul PSD. Dar Nicolaescu nu este ingrijorat din cauza unui proces prea lung, deoarece isi pune speranta in Legea de reforma in sistemul sanitar , care va introduce un sistem de incompatibilitati pentru functia de director, ce nu ii va mai permite lui Oprescu sa revina la Universitar.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea