Social

#alcool #inteligenta #iq # persoane inteligente

O caracteristica uimitoare a persoanelor inteligente, descoperita recent de cercetatori

Persoanele inteligente consuma mult mai mult alcool decat cele care un IQ mai mic, arata un nou studiu efectuat de cercetatorii finlandezi si publicat in revista "The New Republic".

In cadrul acestui studiu, oamenii de stiinta au urmarit evolutia a 3.000 de gemeni identici. Cercetatorii au urmarit cand au vorbit acestia pentru prima oara, cand au alcatuit primele fraze complexe, cand au inceput sa citeasca si cand au consumat pentru prima oara alcool.

Astfel, oamenii de stiinta au descoperit ca dezvoltarea verbala este strans legata de inteligenta sociala, care ajuta legarea prietenilor.
Asadar, geamanul care a consumat mai mult alcool de-a lungul vietii este si cel care a avut o viata sociala foarte buna.

De asemenea, un alt studiu, care a fost realizat pe copii nascuti in aceeasi saptamana, a aratat ca persoanele cu un coeficient mare de inteligenta beau mai mult decat ceilalti. Totodata, imediat ce au fost luati in calcul si factori precum educatie, religie, clasa sociala sau nivelul de educatie al parintilor, cercetatorii au constatat ca inteligenta la varsta de 16 ani este al doilea factor, dupa sex, care influenteaza consumul de alcool.

Sursa foto: descopera.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea