Social

„O antanta amicala formidabila intre Franta si Marea Britanie”

Cei doi nu s-au inteles totusi daca J.O. trebuie boicotate sau nu.

Intalnirea de ieri dintre presedintele francez si premierul britanic Gordon Brown poate fi cautat punctul de start al unei Antante „nu numai cordiale, dar si mai mult, amicale”, relateaza AFP. Sarkozy si Brown au decis ca tarile lor vor coopera pentru dezvoltarea unei noi generatii de reactoare nucleare.

Documentul semnat la Londra promoveaza de asemenea o utilizare mai extinsa a energiei nucleare (la acest capitol Franta fiind un lider incontestabil). Nicolas Sarkozy si Gordon Brown au cerut o transparenta mai mare a pietelor financiare, in asa fel incat bancile sa fie obligate sa dezvaluie pe de-a-ntregul pierderile pe care le au si mai ales „sa fie gasite mijloace pentru a obtine o mai mare certitudine asupra valorizarii unor active complexe”, noteaza AFP.

Franta si Marea Britanie doresc de asemenea o reformare a NATO in special in ceea ce priveste coordonarea dintre alianta nord-atlantica si Uniunea Europeana. De asemenea, liderul de la Elysee a indicat ca doreste ca in timpul presedintiei franceze a Uniunii Europene sa fie semnat un pact asupra imigratiei si sa fie ameliorata cooperarea (n.r. readmisia muncitorilor ilegali) cu tarile de origine.

Totusi, „noua Antanta” nu a fost cordiala pana la capat. Cei doi lideri au avut o divergenta de opinii in ceea ce priveste un eventual boicot al Jocurilor Olimpice. In timp ce Gordon Brown a indicat ca este categoric impotriva unui boicot, liderul francez a lasat poarta deschisa catre un asemenea gest.

Sarkozy a explicat doar ca se va consulta cu partenerii europeni daca este indicat ca evenimentul de la Beijing sa fie boicotat, de vreme ce Franta va detine presedintia UE in cel de-al doilea semestru al acestui an. „Trebuie sa ii consult pe ceilalti sa le aflu pozitia pentru a sti daca voi merge sau la ceremonia de deschidere”, a indicat Nicolas Sarkozy, citat de AFP.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea