Social

#Genius Travel #insolventa agentie turism #agentie turism #vacanta

O agentie de turism, in insolventa. Afla daca ramai fara vacanta!

Sute de romani au ramas fara vacanta, dupa ce agentia de turism Genius Travel si-a anuntat clientii, printr-un email, ca va intra in insolventa si ca ii sfatuieste sa nu mai efectueze calatoriile din pachetele turistice achizitionate pentru ca acestea nu au putut fi achitate.

"Relativ la pachetele turistice achizitionate de dumneavoastra va anuntam ca incepand din 16.08.2016, societatea Genius Travel se afla in stare de insolventa de fapt, urmand ca pana la data de 19.08.2016 sa depunem la Tribunalul Bucuresti o cerere de deschidere a procedurii insolventei. Sumele platite de dumnevoastra vor fi inscrise in listele cu creditori ale societatii si veti fi citat ulterior de catre administratorul judiciar, pentru a va inscrie la masa credala. Totodata, va rugam sa nu mai efectuati calatoria aferenta pachetului turistic pentru ca aceasta nu a mai putut fi platita din motivele descrise mai sus. Ne cerem scuze pentru situatia creata!", a detaliat Genius Travel in mesajul electronic.

Portivit Ordinului Nr. 235 din 6 iunie 2001 al Ministerului Turismului, agentiile de turism au obligatia de a se asigura in cazul insolventei sau falimentului. Acelasi act normativ prevede ca suma minima asigurata pentru o perioada de un an, 50.000 de dolari americani pentru touroperatori, respectiv 10.000 de dolari pentru agentiile detailiste.

Conform unui document postat pe pagina sa, agentia era asigurata la compania GERROMA, pentru o limita de 10.000 de dolari pentru perioada 22 aprilie 2016 - 21 aprilie 2017. Agentia platise pentru polita o prima de 400 de dolari.

Astfel, clientii agentiei de turism pot recupera de la asigurator despagubiri cumulate de pana la 10.000 de dolari. Pentru restul sumelor de bani, acestia trebuie sa se adreseze agentiei sau sa se inscrie pe lista de creditori odata ce va fi declansata procedura de insolventa.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea