Pateurile, merdenelele si cornurile sunt produsele de patiserie al caror consum poate avea consecinte negative asupra sanatatii romanilor, atrag atentia nutritionistii. In compozitia unui croissant intra ingrediente cu continut caloric ridicat, pline de glucide si grasimi: faina, zahar, lapte, pudra, sare, drojdie, unt sau margarina, ciocolata, emulgatori, potentatori de aroma si aditivi.
Specialistii atrag atentia ca, in general, patiseriile utilizeaza la prepararea produselor grasimi vegetale hidrogenate care duc la ingrasare si pot cauza boli de inima.
"Majoritatea patiseriilor foloseste margarina pentru prepararea produselor, iar eu personal evit sa consum grasimi vegetale hidrogenate, cum este margarina, si nu recomand nimanui sa consume margarina nici nepreparata si mai ales coapta, cum se gaseste in pateuri, merdenele si alte produse asemanatoare", a declarat mediul nutritionist Maria Coravu.
Sursa foto: infopagina.ro
#patiserie #boli de inima #margarina unirea #margarina #grasimi
Nutritionistii avertizeaza: Consumul produselor de patiserie poate provoca boli de inima
Nutritionistii avertizeaza: Consumul produselor de patiserie poate provoca boli de inima Pateurile, merdenelele si cornurile sunt produsele de patiserie al caror consum poate avea consecinte negative asupra sanatatii romanilor, atrag atentia nutritionistii. In compozitia unui croissant intra ingrediente cu continut caloric ridicat, pline de glucide si grasimi: faina, zahar, lapte, pudra, sare, drojdie, unt sau margarina, ciocolata, emulgatori, potentatori de aroma si aditivi.- 2013-01-10 2013-01-10
Articole din social
Cauta-ti perechea