Social

# anunt oms #decese coronavirus #coronavirus #oms

Numarul real al deceselor produse de Covid, de pana la 3 ori mai mare! Anuntul OMS care inspaimanta lumea

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a anuntat ca numarul real al deceselor provocate de Covid-19, la nivel global, este cu pana la doua-trei ori mai mare decat cifrele oficiale. 

Potrivit centralizarii informarilor oficiale, numarul total al deceselor pe fondul COVID-19 este de 3,4 milioane, insa, in baza statisticilor intocmite pentru 2020, OMS estimeaza ca numarul real al deceselor asociate coronavirusului ar fi intre sase si opt milioane.

Potrivit unui oficial OMS, sunt mai multe motive, unele obiective, alte subiective, pentru care estimarile au fost subestimate. De exemplu, la debutul pandemiei multe persoane au murit fara a fi mai intai diagnosticate cu COVID, iar multe state nici nu dispuneau la acea vreme de sisteme adecvate pentru a inregistrea decesele asociate coronavirusului. Pe de alta parte, o serie de state sunt suspectate ca au ascuns sau cosmetizat deliberat raportarile, pentru a crea impresia ca nu au fost grav afectate de cea mai teribila pandemie din ultimul secol, scrie realitatea.net. 

Pana in prezent, la nivel global s-au inregistrat peste 165 de milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar peste 3,6 de milioane de persoane au decedat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea