Social

#crestere #concedieri #salariati #drepturi salariale #litigii

Numarul litigiilor de munca a crescut cu 40% in ultimii doi ani

Numarul litigiilor de munca inregistrate in Romania a crescut cu 40% in ultimii doi ani, potrivit unei statistici publicate de capital.ro. Daca in 2009 numarul acestora era de 124.000, in 2012 cifra a ajuns la 176.000.

Conform estimarilor aceleiasi surse, 50% dintre dosarele inaintate in instanta au ca obiect drepturile salariale, 25% se refera la concedieri, in timp ce in alte 25% angajatorul incearca sa-si recupereze prejudiciile materiale produse de salariati.

Potrivit avocatului Cristina Randjak, principala cauza a cresterii a numarului litigiilor de munca este una economica.

"Cresterea numarului litigiilor de munca explica in principal prin dificultatile economice cu care s-au confruntat multi dintre angajatori, acestea determinandu-i sa isi eficientizeze costurile prin masuri de restructurare a personalului", a spus Randjak.

Una dintre masuri, a adaugat ea, a constat in modificarea contractelor individuale, in sensul operarii unor reduceri salariale sau neacordarii unor drepturi.

Sursa foto: timnews.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea