Social

#gripa porcina #h1n1 #gripa #virus #imbolnavire #infectare

Numarul imbolnavirilor de gripa porcina din Romania a ajuns la 190

Gripa porcina face noi victime in Romania . In primele doua zile ale saptamanii, in tara noastra au mai fost confirmate inca 12 cazuri de infectare cu virusul H1N1, numarul total ajungand astfel la 190.

Luni, Ministerul Sanatatii anunta ca in ultima saptamana numarul cazurilor de gripa porcina a crescut ingrijorator, acestea fiind cu 65 mai multe decat in saptamana anterioara.

Potrivit Realitatea TV, majoritatea pacientilor diagnosticati in ultimele saptamani s-au intors in tara din Anglia, Spania, Elvetia, SUA, Insulele Canare, Singapore, Peru, Irlanda si Emiratele Arabe Unite , o alta parte fiind reprezentata de cazuri secundare, care s-au infectat in urma contacului cu persoane bolnave.

Primul caz de infectare cu virusul A/H1N1 din Romania a fost confirmat pe 23 mai, la o tanara intoarsa din SUA. Majoritatea pacientilor diagnosticati cu gripa porcina in Romania au iesit din spital, dupa ce s-au vindecat in urma tratamentului cu antivirale.

La nivel european, gripa porcina se intinde cu repeziciune. Cele mai multe cazuri noi de gripa porcina confirmate in tarile Uniunii Europene au fost inregistrate in Germania, unde, in intervalul 3-4 august, au fost depistati 377 de noi pacienti infectati cu virusul A/H1N1. De la aparitia virusului, in Europa au fost depistate peste 27.000 de cazuri si au murit de gripa porcina 41 de persoane.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea