Social

#gripa porcina #h1n1 #gripa #virus #imbolnavire #infectare

Numarul imbolnavirilor de gripa porcina din Romania a ajuns la 125

Gripa porcina se extinde si in tara noastra. In numai 24 de ore alte noua cazuri de imbolnavire cu gripa porcina au fost inregistrate in tara noastra, numarul total ajungand la 125.

Ultima cifra data publicitatii de Centrul European de Prevenire si Control al Bolilor s-ar putea sa nu fie insa cea reala, deoarece pana la confirmare boala trece printr-o perioada de incubatie. In plus, nu toate persoanele cu care bolnavii au intrat in contact, asa numitii contacti, au fost verificate pentru depistarea virusului.

La nivel mondial, gripa porcina a ajuns deja la nivel de pandemie . Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a anuntat in urma cu cateva saptamani ca intrerupe numaratoarea de cazuri de gripa porcina, deoarece aceasta se extinde intr-un ritm prea alert. OMS a anuntat si ca virusul A/H1N1 se va raspandi in curand pe intreaga planeta.

Pana acum cele mai multe cazuri de gripa porcina din UE s-au confirmat in Germania, unde in decursul unei zi au fost depistati 1.096 de pacienti infectati cu virusul A/H1N1. Numarul deceselor in Europa a ajuns la 37, in timp ce numarul imbolnavirilor pe continent este de 21800 de cazuri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea