Social

#hiv #droguri #consum droguri

Numarul de persoane infectate cu HIV, in crestere din cauza consumului de droguri injectabile

Numarul persoanelor infectate cu HIV a crescut de 10 ori in ultimii doi ani. Fenomenul a fost favorizat de stoparea programului prin care dependentilor de droguri li se ofereau seringi si prezervative gratuite.

In 2012, s-au inregistrat 122 de cazuri noi de pacienti infectati cu HIV, 88 dintre ei fiind consumatori de droguri, iar numarul lor continua sa creasca. De asemenea, in 2011, au fost inregistrate 224 de cazuri noi, o diferenta majora fata de 2007, cand au fost doar trei astfel de cazuri, informeaza Antena 1.

"Trebuie sa fii orb sau de rea-credinta ca sa nu vezi clar corelatia intre explozia numarului cazurilor de HIV si terminarea serviciilor de reducere a riscurilor", a afirmat Bogdan Goldeanu, directorul de programe ONG, facand referire la inchiderea centrului care a functionat timp de 10 ani in cadrul spitalului Obregia.

Daca pana in 2009 Agentia Nationala Antidrog estima existenta a circa 20.000 de toxicomani in intreaga tara, numarul acestora a crescut simtitor, la 250.000, odata cu explozia consumului de etnobotanice.

Foto: addiction-treatment.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea