Social

#parlament #european #comisie #subcomisie #vicepresedinte #eurodeputat

Numai trei comisii europene au scapat de europarlamentarii romani

Politicienii romani, membri in comisiile Parlamentului European. In urma negocierii si votarii de astazi, a fost anuntata componenta comisiilor din cadrul legislativului european, printre acestia aflandu-se si nume precum Elena Basescu sau Gigi Becali. Doar trei comisii au ramas fara reprezentare romaneasca.

Dupa ce s-au impartit in randul partidelor europene, respectiv EPP - Grupul Partidului Popular European (Crestin-Democrat), S&D - Grupul Aliantei Progresiste a Socialistilor si a Democratilor in Parlamentul European, ALDE - Grupul Aliantei Liberalilor si Democratilor pentru Europa, GREENS/ EFA - Grupul Verzilor/Alianta Libera Europeana
ECR - Conservatorii si Reformistii Europeni, GUE/ NGL - Grupul Confederal al Stangii Unite Europene/Stanga Verde Nordica, EFD - Grupul Europa Libertatii si Democratiei sau au ramas in randul NA, a Deputatilor neafiliati, romanii au trecut prin “testul intrarii in comisii”.

Potrivit Realitatea TV, Parlamentul European a votat joi componenta comisiilor parlamentare permanente pentru urmatorii doi ani si jumatate, in randul acestora aflandu-se si euro-deputatii romani.

In Comisia pentru afaceri externe (AFET), care are 76 membri, se vor afla Norica Nicolai (ALDE), Ioan Mircea Pascu (S&D), Cristian Preda (PPE) si Adrian Severin (S&D). Laszlo Tokes (PPE) este membru al subcomisiei pentru drepturile omului (DROI), Corina Cretu face parte din Comisia pentru dezvoltare (DEVE), iar George Becali (NA) si Iuliu Winkler (PPE) sunt membri ai Comisiei pentru comert international ( INTA ), care are 29 membri.

Elena Basescu (PPE), Rovana Plumb (S&D) si Traian Ungureanu (PPE) sunt membri ai Comisiei pentru ocuparea fortei de munca si afaceri sociale, care are 50 de membri, in timp ce Comisia pentru control bugetar (CONT) ii are in componenta pe catalin Sorin Ivan (S&D) si pe Monica Luisa Macovei (PPE).  

George Sabin Cutas (S&D) si Theodor Dumitru Stolojan (PPE) fac parte din Comisia pentru afaceri economice si monetare (ECO), ultimul avand sanse sa ajunga vicepresedinte. In Comisia pentru mediu, sanatate publica si siguranta alimentara (ENVI) au intrat trei deputati romani: Elena Oana Antonescu (PPE), Daciana  Sarbu (S&D) si Claudiu Ciprian Tanasescu (NA).

Adina Valean (ALDE) si Ioan Enciu (S&D) sunt membri ai Comisiei pentru industrie, cercetare si energie (ITRE). Cristian Busoi (ALDE) face parte din Comisia pentru piata interna si protectia consumatorilor (IMCO). Marian-Jean Marinescu  (PPE) si Silvia Adriana Ticau  (S&D) fac parte din Comisia pentru transport si turism (TRAN), Ticau fiind propusa pentru postul de vicepresedinte.

Din Comisia pentru dezvoltare regionala (REGI) fac parte Victor Bostinaru (S&D), Petru Constantin Luhan (PPE), Iosif Mantula (PPE) si Ramona Nicole Manescu (ALDE). Vasilica Viorica Dancila (S&D) si Rares Lucian Niculescu (PPE) fac parte din Comisia pentru agricultura si dezvoltare rurala (AGRI).

Comisia pentru cultura si educatie (CULT) ii are ca membri pe Corneliu Vadim Tudor, Catalin Sorin Ivan (S&D) si Laszlo Tokes (PPE). Sebastian Bodu face parte din Comisia pentru afaceri juridice (JURI) si este propus ca vicepresedinte. Din Comisia pentru libertati civile, justitie si afaceri interne ( LIBE ) fac parte Monica Luisa Macovei (PPE), Csaba Sogor (PPE) si Renate Weber (ALDE). Victor Bostinaru si Adina Valean fac parte din Comisia pentru petitii (PETI).

Singurele comisii in care nu au intrat romani sunt Comisia pentru bugete, Comisia pentru afaceri constitutionale, Comisia pentru drepturile femeii si egalitatea de gen si Comisia pentru pescuit.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea